9 видів варення, найбільш корисних для здоров’я

9 видів варення, найбільш корисних для здоров’я

Варення з’явилося в раціоні людини ще на зорі розвитку цивілізації, незважаючи на те, що цукор тоді був невідомий. Перші рецепти приготування такого продукту передбачали термічну обробку вихідної сировини і випарювання надлишку вологи. Тільки так можна було зберегти швидкопсувні ягоди і фрукти до нового врожаю, забезпечуючи себе бажаним харчовим різноманітністю і запасом вітамінів на весь осінньо-весняний період. З часом список рецептів приготування варення став ширший, а самі такі страви — поступово перейшли в розряд ласощів. Які з них можна вважати найбільш смачними і популярними зараз?

9 видів варення, найбільш корисних для здоров’я

Обліпихова варення

Ласощі, приготоване з ягід обліпихи, крім оригінального смаку володіє корисними властивостями, цінними при лікуванні застуди. Вміст вітаміну С в ньому настільки значно, що навіть після термічної обробки цієї речовини в обліпиховій варення залишається дуже багато. Також цей продукт цілком обґрунтовано вважається природним антибіотиком.

9 видів варення, найбільш корисних для здоров’я

Варення з пелюсток троянди

Це варення цілком закономірно можна вважати надзвичайно оригінальним стравою, хоча б через незвичайності сировини, з якого його готують. Між тим, такий делікатес здатний допомагати при лікуванні нервових захворювань, кровоточивості ясен, проблеми з шлунком і печінкою. Достатня кількість йоду, кальцію, калію, а також вітамінів В1, В, ДО, РР і С допомагає зміцнити імунітет і поліпшити загальний стан організму.

Кизилове варення

В період зимових холодів, коли по вулицях бродять «грип і застуда, це варення буде доречним компонентом повсякденного раціону. Не менш цінне воно і в разі хвороб суглобів, головного болю або порушень нормальної роботи травної системи.

9 видів варення, найбільш корисних для здоров’я

Варення з айви

Правильно підібравши відповідні плоди і терпляче перетворивши їх в ароматне варення, можна не тільки одержати вишукане ласощі для приємного чаювання. Айвове варення — чудовий профілактичний засіб проти простудних захворювань та анемії.

ЦІКАВО  До чого сниться кабан: тлумачення по сонникам, великий і чорний, вбити на полюванні

Горіхове варення

Як би дивно не звучало подібне твердження, але і з горіхів теж можна варити варення. Виявляється, не зовсім дозрілих волоських горіхах вчені виявили величезну вміст вітаміну С, якого там більше, ніж, приміром, в ананасі або цитрусових. Значна кількість цього компонента здатна зробити будь-яку страву важливою підмогою в справі зміцнення імунітету і боротьбі з простудними захворюваннями. Не менш цінним таке ласощі стане і при хворобах щитовидної залози.

9 видів варення, найбільш корисних для здоров’я

Динне варення

Ароматне і солодке блюдо, приготоване з шматочків дині, благотворно впливає на процес утворення червоних кров’яних тілець і допомагає боротися проти різних зовнішніх подразників, що провокують стресові ситуації.

Варення з інжиру

Проблеми з нервовою системою, порушення серцевого ритму, ослаблення стінок судин — з усіма цими розладами допоможе впоратися варення, виготовлене з плодів інжиру. Воно надзвичайно ефективно при лікуванні астми, простудних захворювань і деяких специфічних недуг, про яких жінки можуть розповісти тільки свого лікаря.

9 видів варення, найбільш корисних для здоров’я

Сливове варення

Зіткнувшись з такими серйозними проблемами, як утворення тромбів, слабкість судин або варикозне розширення вен, має сенс додати в свій повсякденний раціон сливове варення. Проте робити це потрібно після консультації з фахівцем, оскільки в сливах міститься безліч активних компонентів, що провокують деякі інші побічні ефекти, не завжди бажані в травній системі.

Малинове варення

Про те, що таке ароматне ласощі традиційно вважається потужним засобом, що допомагає при простудних захворюваннях, відомо всім. Але, далеко не кожна господиня обізнана про те, що звичайне малинове варення ефективно і при проблемах, пов’язаних з суглобами, нирками і травною системою.

9 видів варення, найбільш корисних для здоров’я

Додаючи ті чи інші види варення в повсякденний раціон, необхідно завжди пам’ятати про значному вмісті в них простих цукрів, які в такому випадку відіграють роль надійного консерванту. Надлишок подібних вуглеводів в організмі здатний стати причиною небажаного ожиріння. Або спровокувати виникнення такого захворювання як цукровий діабет. Дієтологи радять дотримуватися міри в поводженні з будь-якими харчовими продуктами.

ЦІКАВО  До чого сняться новонароджені кошенята: що означає багато маленьких сліпих дитинчат поряд з кішкою по соннику

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code

Back to top