Брокколі уповільнює старіння. Результати дослідження вчених

Брокколі уповільнює старіння: результати дослідження

Американські вчені з Вашингтонського університету провели дослідження, в результаті якого було доведено, що брокколі уповільнює процес старіння. Такий ефект досягається завдяки наявності в брокколі коферменту NMN (никотинамидмононуклеотид). Цей компонент запобігає погіршенню зору, ефективно бореться із зайвою накопичується жиром, покращує роботу печінки, а також нормалізує мінеральну щільність кісткової тканини.

Брокколі уповільнює старіння. Результати дослідження вчених

Головним достоїнством цього компонента визнана його здатність насичувати організм енергією, компенсуючи її втрату. Результати багатьох досліджень підтвердили, що саме неможливість компенсації енергії, необхідної для нормального функціонування організму, і є основна причина старіння. В результаті нового дослідження було доведено, що завдяки високому вмісту NMN брокколі є ефективним продуктом проти старіння.

Дослідження користі брокколі

Медицині давно відомо, що для виробництва енергії в організмі має бути необхідну кількість з’єднань NAD (нікотинамідаденіндинуклеотиду). У молодому віці ці сполуки утворюються в організмі в достатній кількості. Але з плином часу кількість NAD поступово зменшується. Організм починає виробляти все менше енергії, і тіло старіє.

Вчені з’ясували, що для побудови з’єднань NAD організм повинен отримувати в достатній кількості кофермент NMN. Дослідження проводили на мишах в зрілому віці. Спочатку в спробах призупинити процеси старіння вчені вводили мишам NAD, але це не принесло очікуваних результатів. Коли фахівці з’ясували, що вводити готові з’єднання NAD марно, вони вирішили розчинити у воді необхідний компонент для освіти NAD в організмі. Цим компонентом був кофермент NMN, який у великій кількості міститься в брокколі.

Брокколі уповільнює старіння. Результати дослідження вчених

Після того, як миша випивала таку воду, кофермент потрапляв в кров протягом трьох хвилин і швидко перетворювався в з’єднання NAD, необхідний для вироблення енергії. Формування цих сполук вчені зафіксували в багатьох тканинах.

ЦІКАВО  Сонник Висівки. До чого сниться Висівки бачити уві сні - Сонник

В результаті дослідження учені встановили, що:

  1. Процеси старіння в мишей, яким давали воду з NMN, сповільнилися.
  2. Навіть ті миші, яким давали великі порції їжі, не набрали вагу.
  3. Вводиться компонент надавав ефективний вплив на метаболізм, прискорюючи його до того рівня, який спостерігається у молодих мишей.

Оскільки процес відтворення життєво необхідної енергії у мишей аналогічний такому процесу у людини, вчені повідомили, що зроблене ними відкриття ляже в основу створення методики, за допомогою якої люди зможуть зберігати здоров’я навіть у старості. При цьому фахівці відзначили, що NMN не надає такого ж ефекту на молодий організм. У молодих людей з’єднання NAD формуються в організмі в достатній кількості для вироблення енергії. Тому вживання брокколі особливо корисно для людей в зрілому і літньому віці.

Брокколі уповільнює старіння. Результати дослідження вчених

Також вчені повідомили, що замінює броколі для тих, хто з якихось причин не може вживати цей продукт. Такий же кофермент міститься в плодах авокадо і свіжих огірках.

Брокколі запобігає рак

Крім призупинення процесів старіння, яке забезпечує брокколі корисні властивості цього продукту на цьому не закінчуються. У результаті дослідження, проведеного американськими дослідниками на чолі з Правином Раджендраном, було доведено, що вживання брокколі значно знижує ризик онкологічних захворювань. Протираковий ефект забезпечує з’єднання сульфорафан, яка у великій кількості міститься в брокколі.

У дослідженні взяли участь 28 осіб у віці старше 50 років. Одні люди щодня їли брокколі в невеликих кількостях. А з раціону учасників другої групи вчені виключили брокколі та інші темно-зелені овочі, що містять сульфорафан. В результаті дослідження учені встановили, що рівень білка P16, який пригнічує ріст пухлинних клітин, в учасників першої групи значно підвищився. Також вчені виявили, що сульфорафан сприяє появі гена, що відповідає за зупинку розвитку пухлинних клітин. Таким чином, було доведено ефективність брокколі проти раку.

ЦІКАВО  Допомога постраждалим від російської агресії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code

Back to top