Їж і худни! 10 продуктів для прискорення обміну речовин
Метаболізм, також званий обміном речовин, викликає процеси, що відбуваються в організмі. Під цим терміном також розуміється його енергетична потреба у підтриманні необхідних реакцій. Швидкість метаболізму також впливає на те, наскільки добре спалюються калорії і жирова тканина. Прискорюючи обмін речовин, ви можете схуднути швидше. Просто збагатите свою дієту певними продуктами!
Хумус
Збільшення кількості білка, у тому числі з насіння бобових, сприяє схудненню. Під час його перетравлення організм використовує більше енергії, а велика частина перетворюється в тепло (так званий постпрандиальный термогенез). Правильне кількість білкових амінокислот допомагає запобігти надмірній втраті м’язів під час схуднення. Білок також забезпечує довгий насичення, сприяючи зниженню споживання калорій.
Молоко і сир
Згідно аналізу 14 клінічних випробувань, більш високе споживання молочних продуктів під час обмеження калорій було пов’язано з великим зниженням вмісту жиру в організмі. Це має зв’язок між з високим вмістом білка, включаючи амінокислоти лейцин, будують м’язи, кальцій і жирні кислоти, які збільшують спалювання жиру і стимулюють нарощування мускулатури.
Яйця
Продукти, які забезпечують вітамін B-комплекс, такі як курячі яйця допомагають підтримувати ефективний обмін речовин. Вітаміни групи В найчастіше зустрічаються в продуктах, наприклад, м’ясі, рибі, молоці, насінні бобових або горіхах.
Зелений чай
Зелений та білий чай з мінімальною обробкою — це найбагатші джерела антиоксидантів катехіну, які стимулюють обмін речовин і викликають втрату жиру навіть без зміни раціону. Вживання не менше 3 склянок чаю в день збільшує споживання енергії для вироблення тепла в організмі приблизно на 100 ккал в день.
Паприка
Перець є одним з кращих джерел вітаміну С серед овочів. У дослідженнях, люди з відповідним рівнем вітаміну С в крові спалюються на 30 відсотків більше жиру при помірно інтенсивної фізичної активності, ніж у людей з низьким рівнем вітамінів.
Авокадо
Авокадо, оливкова олія, оливки, арахіс і арахісове масло — це продукти, багаті мононенасиченими жирними кислотами, які, згідно з дослідженнями, підсилюють спалювання жиру в організмі.
Морські водорості
Морські рослини є багатим джерелом йоду. Цей елемент необхідний для правильного функціонування щитовидної залози, що робить істотний вплив на швидкість обміну речовин. Споживання коричневих водоростей, таких як норі, комбу або хидзики, популярний особливо в японських стравах, а також вживання поживних харчових добавок із зелених водоростей одноклеточной хлорели або синьою спіруліни допомагає заповнити недолік йоду в організмі.
Більш того, коричневі водорості, в тому числі згаданих вище, є джерелом фукоксантинового барвника, який збільшує енерговитрати черевної порожнини і збільшує споживання глюкози в м’язах.
Органічні продукти
Органічні продукти містять мінімум забруднюючих речовин, таких як хлорорганічні пестициди, в тому числі поліхлоровані дифенилы (ПХД). Ці сполуки є канцерогенними і ендокринно-активними, крім гормонозависимого раку і безпліддя, вони також є причиною збільшення ваги. Вони зберігаються в жировій тканині.
У канадських дослідженнях люди, чиї організми були найбільш забруднені цим типом пестицидів, зазнали найбільше зниження швидкості метаболізму. За іншими даними, споживання цих шкідливих сполук з їжею сприяло збільшенню ваги.
Лляна олія
Воно вважається одним із самих здорових масел, хоча оливкова олія раніше популярно. Між тим, лляна олія позитивно впливає на роботу всього організму, зміцнює його зсередини, а також покращує стан шкіри всього тіла і волосся. Фігурні властивості лляної олії в основному з-за лінолевої кислоти, яка прискорює розпад жирових клітин.
Лінолева кислота також є дуже хорошим антиоксидантом вона усуває вільні радикали, затримує процес старіння і продовжує молодість. Але для смаження краще його не використовувати.
Цитрусові
Цитрусові фрукти смачні і поживні ідеально підходять для схуднення. Але це не найважливіша їх особливість. Всі цитрусові дуже багате джерело вітаміну С, який є справжнім вбивцею жирових відкладень. Завдяки вітаміну C наш організм швидше спалює жир і продукує L-карнітин, що призводить до того, що жир не накопичується в клітинах.