Цікаві факти про суші, які ви, можливо, не знали

Суші та роли давно популярні в українських суші-ресторанах. Вони представлені в асортименті, що дає змогу задовольнити будь-які гастрономічні смаки. Особливим попитом користуються роли філадельфія, до складу яких входить рис, лосось, вершковий м’який сир, свіжий огірок. Для любителів японської кухні пропонується кілька цікавих фактів, з якими варто ознайомитися детальніше.

суші сет доставка

Цікаві факти про суші

1 – особливості васабі

Васабі – це гостра паста зеленого кольору, яку готують із японського хрону за особливою технологією.

Вона надає пікантності, а спочатку була призначена для того, щоб знищити шкідливі бактерії в сирій рибі. Зараз вона надає гостроти та має антибактеріальні властивості, хоча і склад трохи змінився.

2 – суші з огірком

У назвах суші зі свіжим огірком часто є слово “каппа”. У японській міфології є істота, яка живе в ставках та харчується огірками. При цьому вона може нашкодити людині або принести користь.

3 – “жива тарілка”

У деяких суші-ресторанах суші подають на оголених моделях, що виглядає незвично та пікантно. Але відвідувачі мають знати, що розмовляти з дівчиною або чіпати її категорично заборонено.

4 – найсмачніші суші від суші-кухаря Дзіро Оно

Це відомий шеф-кухар з Японії. Він готує найсмачніші суші у світі, а черга до його закладу розписана на рік наперед.

Це невеликий ресторан, який вміщує всього 10 осіб та розташований біля станції метро. У меню виключно суші, а головна перевага – неповторний смак.

суші доставка

5 – японські суші з тунцем

У Японії традиційно суші з тунцем, а не лососем. Довго японці вважали, що їсти сирий лосось небезпечно для організму, доки у зворотному їх не переконали норвежці.

Цікавий факт – приблизно 80% тунця вживають саме японці.

ЦІКАВО  Вибір пауербанка для планшета: які моделі найкращі для ефективної зарядки

6 – різноманітність смаків

Сьогодні в ресторанах можна замовити сети суші та насолодитися одразу кількома видами цієї популярної закуски. Це вигідний та простий спосіб, який дедалі частіше обирають любителі ролів.

7 – суші-шеф – професія зі стажем

Не всі знають, що для того, щоб стати справжнім суші-шефом, потрібно вчитися не менше 10 років. При цьому в Японії вважають, що ніж для суші – родич меча самурая.

Ножі мають бути дуже гострими та для цього їх точать щодня. Це дає змогу отримати рівний та акуратний зріз, а для роботи з ним необхідний досвід й навички.

8 – листи норі з дна човна

Не всі знають, що раніше морські водорості збирали саме з дна човнів, а потім сушили та розкочували в листи.

Нині норі вирощують із застосуванням сучасних технологій, тому вони екологічно безпечні та корисні для організму. Дотримуються санітарних норм та послідовності технологічного процесу.

9 – суші з рибою – афродизіак

У рибі та морепродуктах міститься багато корисних речовин, зокрема й Омега-3. Це природний афродизіак, який надає чоловічу силу, тому корисний чоловікам.

Суші корисні за умови приготування зі свіжих продуктів та дотриманням технології, а також при помірному вживанні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code

Back to top