Суші та роли давно популярні в українських суші-ресторанах. Вони представлені в асортименті, що дає змогу задовольнити будь-які гастрономічні смаки. Особливим попитом користуються роли філадельфія, до складу яких входить рис, лосось, вершковий м’який сир, свіжий огірок. Для любителів японської кухні пропонується кілька цікавих фактів, з якими варто ознайомитися детальніше.
Цікаві факти про суші
1 – особливості васабі
Васабі – це гостра паста зеленого кольору, яку готують із японського хрону за особливою технологією.
Вона надає пікантності, а спочатку була призначена для того, щоб знищити шкідливі бактерії в сирій рибі. Зараз вона надає гостроти та має антибактеріальні властивості, хоча і склад трохи змінився.
2 – суші з огірком
У назвах суші зі свіжим огірком часто є слово “каппа”. У японській міфології є істота, яка живе в ставках та харчується огірками. При цьому вона може нашкодити людині або принести користь.
3 – “жива тарілка”
У деяких суші-ресторанах суші подають на оголених моделях, що виглядає незвично та пікантно. Але відвідувачі мають знати, що розмовляти з дівчиною або чіпати її категорично заборонено.
4 – найсмачніші суші від суші-кухаря Дзіро Оно
Це відомий шеф-кухар з Японії. Він готує найсмачніші суші у світі, а черга до його закладу розписана на рік наперед.
Це невеликий ресторан, який вміщує всього 10 осіб та розташований біля станції метро. У меню виключно суші, а головна перевага – неповторний смак.
5 – японські суші з тунцем
У Японії традиційно суші з тунцем, а не лососем. Довго японці вважали, що їсти сирий лосось небезпечно для організму, доки у зворотному їх не переконали норвежці.
Цікавий факт – приблизно 80% тунця вживають саме японці.
6 – різноманітність смаків
Сьогодні в ресторанах можна замовити сети суші та насолодитися одразу кількома видами цієї популярної закуски. Це вигідний та простий спосіб, який дедалі частіше обирають любителі ролів.
7 – суші-шеф – професія зі стажем
Не всі знають, що для того, щоб стати справжнім суші-шефом, потрібно вчитися не менше 10 років. При цьому в Японії вважають, що ніж для суші – родич меча самурая.
Ножі мають бути дуже гострими та для цього їх точать щодня. Це дає змогу отримати рівний та акуратний зріз, а для роботи з ним необхідний досвід й навички.
8 – листи норі з дна човна
Не всі знають, що раніше морські водорості збирали саме з дна човнів, а потім сушили та розкочували в листи.
Нині норі вирощують із застосуванням сучасних технологій, тому вони екологічно безпечні та корисні для організму. Дотримуються санітарних норм та послідовності технологічного процесу.
9 – суші з рибою – афродизіак
У рибі та морепродуктах міститься багато корисних речовин, зокрема й Омега-3. Це природний афродизіак, який надає чоловічу силу, тому корисний чоловікам.
Суші корисні за умови приготування зі свіжих продуктів та дотриманням технології, а також при помірному вживанні.