Як вибрати вино для зустрічі гостей

Якщо правильно вибрати вино, можна зробити навіть звичайну вечерю особливим заходом. Шляхетний напій здатний створити атмосферу, що найбільш підходить для зустрічі гостей, налаштувати всіх на невимушені розмови. Вибираючи алкоголь, варто враховувати багато параметрів.

вино для компании

Уподобання гостей

Власний смак можна назвати ключовим чинником, що впливає на вибір алкоголю. Але не варто забувати про вподобання гостей. Щоб підібрати напій, дотримуйтесь таких рекомендацій:

  1. тим, хто любить десерти з шоколаду, свіжу каву та червоні вина, сподобаються Шираз та Пінотаж;
  2. поціновувачам ягідних та фруктових ноток підійдуть напої Піно Нуар;
  3. любителям випічки варто запропонувати Мускат із карамельними нотками;
  4. Совіньйон Блан підійде тим, хто любить яблучні та лаймові мотиви;
  5. фанатам ігристих вин, окрім шампанського, можна запропонувати Ламбруско, Просекко, Асті.

закуска вино

Вартість алкоголю

Вибираючи напій, орієнтуйтесь на власний бюджет. Пам’ятайте, що на якості заощаджувати не можна, інакше є ризик придбати вино зі спиртовим смаком та хімічним ароматом. Слід довіряти перевіреним магазинам. Наприклад, вартість Ламбруско на MAUDAU, як і ціна на інший алкоголь, не завищена, а якість продукції гідна. Інтернет-магазин працює вже багато років та має гарну репутацію.

Сорт сировини

За складом алкоголь поділяють на моносортовий та асамбляжний. Напої першого типу мають пізнаваний смак, який задається певним сортом винограду. До таких належать:

  1. Рислінг — характеризується яскравою кислотністю, ароматами персика, апельсина та меду.
  2. Шардоне — має ноти зелених яблук і цитрусових.
  3. Мерло — вирізняється ароматом червоних ягід, іноді з нотами шоколаду.

У асамбляжного алкоголю смак визначається провідним сортом сировини. Наприклад, якщо в напої найбільше Каберне Совіньйон, відчуватиметься терпкість зі специфічними кавовими, перцевими, смородиновими нотами. Інші сорти винограду у суміші теж вносять свої унікальні характеристики. Спробувати різницю на практиці можна, придбавши вино на сайті МАУДАУ, де представлені сотні пропозицій зі всього світу. Асамбляж додає складності та гармонії у загальний смаковий профіль напою.

ЦІКАВО  Стильные, универсальные кулоны и подвески с жемчугом

с чем пить вино

Поєднання з їжею

Коли відбувається зустріч гостей, на столі мають стояти не лише напої, але й різні страви. Тому під час вибору вина враховують те, які закуски будуть подаватися. Більшість видів подібного алкоголю можна поєднувати із:

  1. сирами;
  2. м’ясними стравами;
  3. морепродуктами;
  4. рибою;
  5. легкими салатами.

Кислотне вино здатне пом’якшити жирні страви, підкреслити свіжість риби та морепродуктів. Напій із фруктовими нотами добре доповнить десерти. М’які сири підходять легким винам, а сири з інтенсивним ароматом — до витриманого алкоголю. Можна орієнтуватись і за кольором: зазвичай білі сорти підходять до риби, а червоні — до м’яса. Приділивши трохи часу вибору вина, можна буде залишити в пам’яті незабутні враження від дружньої зустрічі і створити собі репутацію привітного господаря.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code

Back to top